Contact
Contact

Caulfeild Contemporary Custom Home

A masterpiece home build in West Vancouver

the problem to solve

Sometimes the grass isn’t greener on the other side, it’s green right where you are. This homeowner wanted to make the most out of their land, which meant extensive problem solving and reimagining how the steep incline property could be best used. A new house position would be the best option, but the existing house was surrounded by unusable bedrock. Upward accepted the challenge.

Georgie Award Finalist

design sketches

The story of the build

We determined that by moving the location of the home away from the road, that would allow room for a private driveway and added privacy to a home that would reside deeper in the property. The bedrock common in West Vancouver can be tricky to work with and requires expertise in blasting and crushing. Luckily, we are a team of experts and are passionate about problem-solving! Upward used an innovative approach to crush rock on site, which saved time and budget for the construction team.  We like to minimize waste where possible, so we recycled the material on-site and used it as a perfect subgrade for the home. 

With the new home located further into the lot, at the top of the incline, it gave us room to design an indoor to outdoor living area and secluded pool. Built as a family-friendly contemporary home, this custom built home was designed to create privacy in a warm yet minimalist design. There’s nothing quite like waking up to a long span of stunning glass sliding doors that open to a covered deck looking over a lush yard and swimming pool. This family now has the privacy they needed and the living space of their dreams. 

Have a project in mind?

subscribe to our newsletter